marraskuuta 26, 2008

Kinnasneulatekniikkaa; kääntyminen toiselle kerrokselle

Maija kyseli neuvoja miten neulotaan aloituskerroksen jälkeen seuraavat kerrokset. Yritän neuvoa parhaanimukaan, mutta käyttämäni peukalon & pyöräyttäen neulomisen vuoksi työssäni on enemmän lenkkejä = silmukoita verrattuna suomalaisittain neulomiseen. Lisäksi otan neulalle aina kahden silmukan reunat. Suomalaisittain neuloessa otetaan yhden silmukan reuna. Tämä ohje toimii myös suomalaisittain neulomiseen, suluissa käyttämäni tekniikan ohje.

Kerrokset liitetään toisiinsa samaan tapaan kuin virkatessa. Ensin neulalle otetaan (3. &) 4. silmukan reuna(t) mukaan. Uudet silmukat pujotellaan takaisin päin eli palataan silmukka silmukalta työn aloituskohtaa kohti. Jokaiseen jo tehtyyn aloituskerroksen silmukaan pujotellaan kerran. Pujottelua jatketaan muutoin samalla tavalla kuin aloituskerroksella.
Muutama ensimmäinen silmukka käännöksessä voi tuntuu hankalalta, mutta kyllä se siitä lähtee kääntymään.

Kuvassa on pujoteltu kolme kertaa. Työ alkaa selvästi kääntymään toiselle kerrokselle. Näin jatketaan työn toisen pään käännökseen joka sujuukin sitten ihan itsestään.


Käännös seuraavalle kerrokselle neljännen pujottelun jälkeen.

Täältä löytyy ohjeita lisää

1 kommentti:

kaijaleena kirjoitti...

Olen tässä kahden päivän aikana linkitellyt sivujasi, kun olen kirjoitellut omista neulakintaan tekokommelluksistani. Toiselle kerrokselle kääntymisen kuvat auttoivat minua ja nyt osaan alkaa tehdä kinnasta myös ylhäältä päin.
Kasvivärjäyksesi kävin myös läpi, loogisesti ja neuvovasti kirjoitettua tarinaa, että palaan niihin vielä tulevaisuudessa.
Kiitos sinulle