tammikuuta 20, 2009

Tossuka

Hyvää alkanutta vuotta 2009 :D

Tässä kinnasneulakokeilun tuloksia;
Sukkien neulominen kinnasneulalla ei ole kovin helppoa ilman ohjetta. Omia kokemuksia ja löytämiäni ohjeita soveltaen olen saanut aikaan pari sukkatekelettä.

Käyttämälläni tekniikalla kantapään tekeminen on melko hankalaa. En alkanut pohtimaan sen enempää sopivaa neulontatapaa vaan kahden kokeilun jälkeen mietin yksinkertaisempaa rakennetta. Päädyin tossun neulomiseen. Tein ensin miniatyyrikokoisen koetossukan jonka avulla hahmottelin isompien tossun mallia ja tekotapaa.

Tossun muoto sopii kinnasneulatekniikalle paljon paremmin. Ensimmäinen versio aikuisen tossukoista onnistui melko hyvin. Jalkapöydän päälle tulevaa ”läppää” pitää vielä vähän muokata sirommaksi tai keksiä siihen toisenlainen tekotapa. Tässä versiossa läppä on vähän turhan kohlo ja väljä. Pohjaosasta tossu on ihan käypänen.

Tosssukaan olen käyttänyt luonnollisesti sienillä / kasveilla värjäämiäni lankoja:
1. raidankääpä. 2. sahramiseitikki. 3. veriseitikki. 4 karhunkääpä. 5 verihelttaseitikki. 6. samettikukka.

5 kommenttia:

Kaijaleena kirjoitti...

Hurmaavat tossut ja ihania värejä. Samettikukkaa laitan nyt tulevana kesänä kasvamaan, koska sillä sai noin kauniin vihreää. Veriseitikkin vaaleus jäi mietityttämään, oliko jälkiväriä?
Tuota sukantekoa olen ajatellut, mutta en vielä kokeillut. Ajattelin tehdä kantapään erikseen, sellaisen kuppin, jonka sitten otan matkaan kun kärjestä aloitan sukkaa muotoilemaan
Laitan sinut nyt sivujeni linkkilistaan, jotta minun tulee seurattua tiiviisti niin värejäsi kuin kinnasneulan pyörittelyä.

Hattis-Leena kirjoitti...

Veriseitikin väri on 3. jälkiväri. Kuvassa se näyttää vähän turhan vaalealta, on luonnossa heleänkeltainen. Veriseitikistä saa jälkivärienä ihan hyviä keltaisia sävyjä.
Sukan tekemisessä on haastetta, mutta kyllä sekin tyylillä "keksi ja kokeile" varmaankin onnistuu.

Kaijaleena kirjoitti...

Laitoin juuri blogiini rakennekuvan neulakinnassukasta. Kokeilemisen arvoinen!

Angélique Morgonöga kirjoitti...

Hello. I wish I knew finish language, but I enjoyed the needlebindning pictures, just adorable variation socks!
Take care and have a great weekend1

Anonyymi kirjoitti...

Sillä kinnasneulakurssilla jolla minä kävin syksyllä, sanottiin että sukat voi tehdä ihan suoraksi pötköksi. Ne muotoutuvat jalassa. Ja kun kantapään puoli kuluu niin ei muuta kuin käännetään sukka toisinpäin.

Tosi hienot tossut olet kyllä tehnyt!