elokuuta 10, 2011

Langan jatkaminen palmikoimalla

Saija kyseli miten lanka jatketaan palmikoimalla. Yritän neuvoa muutaman kuvan kera. Kun ryhdyin kirjoittamaan palmikoinnista se tuntui monimutkaisemmalta kuin mitä käytännössä onkaan. Toivottavasti tästä on apua.Liitettävien lankojen päät puretaan auki noin 1 cm matkalta ja jaetaan kahteen osaa. Kun tämän palmikoinnin oppii ei langanpäitä tarvitse purkaa kovin paljon.

Lankojen ”halkaisukohdat” asetetaan vastakkain.

Halkaistut säikeet palmikoidaan yhteen langan kanssa. Kuvassa keltainen lanka palmikoitu ensin punertavaan lankaan.

Toinenkin pää palmikoituna. Lopuksi jäljelle jäänyt langanpätkä pujotetaan langan kierteiden läpi. Kuvassa sitä ei ole vielä tehty.


Palmikoimalla langasta tulee kestävä eikä se valmiissa työssä juurikaan näy.
Löyhäkierteisen langan saa palmikoitua kauniimmin. Vähän harjoittelemalla palmikoimista lankojen liitoskohdan saa siistiksi.
Lanka kannattaa katkaista käsin, epätasainen langanpään on siistimpi palmikoida ja pujottaa kierteiden läpi.

2 kommenttia:

Sahra kirjoitti...

.. onnistuu myös niin, ettävain toinen lanka halkaistaan, toista ei ja sitten vain letitetään kolmella. Lopuksi vielä voi lipaista kosteaksi ja huovuttaa kämmenien välillä pyörittämällä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia! Kokeilin ja kuviesi avulla onnistui hyvin. Olikin paljon helpompi ja kätevämpi yhdistää lankoja näin. Ja jatkoskohta on todella paljon tukevamman ja kestävämmän tuntuinen. Tällä tiellä on hyvä jatkaa. :)

Saija